GLI Artrose 

Artrose is een veel voorkomende aandoening die we helaas niet kunnen genezen. Het is in veel situaties wel mogelijk om klachten te verminderen en een operatie uit te stellen. Hoe? Door gewicht te verliezen, een verantwoord beweegprogramma (specifiek afgestemd op artrose) te volgen en een gezonde(re) leefstijl aan te leren. 


We ontwikkelen daarom samen met de initiatiefnemers, Artroselifestyle en het orthopedisch centrum van het Albert Schweitzerziekenhuis, een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), specifiek voor mensen met overgewicht en artrose in de heup en/of knie. 

De GLI Artrose is een programma van twee jaar. Tijdens het programma komen alle aspecten van de gezonde leefstijl aan bod: voeding, beweging, ontspanning, slaap, stress & innerlijke balans. Deelnemers krijgen begeleiding van een fysiotherapeut, diƫtist en leefstijlcoach. Er is een zeer uitgebreid beweegprogramma onder begeleiding van een fysiotherapeut dat is goedgekeurd door een orthopeed. De groepen bestaan uit maximaal 12 personen.

De eerste twee pilotgroepen zijn gestart in september 2021. We verwachten begin 2022 nieuwe groepen te starten.